L’experiment consistia en saber quins aliments tenen midó i quins no tenen midó. Per determinar si un aliment presenta midó o no vam fer una senzilla prova, que consistia en posar l’aliment en contacte amb iode.
Aliments escollits per fer l’experiment
Arròs
Formatge
Pasta de sopa
Sucre
Sal
Farina
Poma
Patata
ProcedimentVam ficar unes gotes de iode a sobre dels aliments escollits.
A continuació, havíem d’observar si el iode canviava de color. Si el iode es tornava d’un color blavós era que els aliments contenien midó i si no canviava de color significava que no tenien midó.

Observacions
Un cop finalitzat l’experiment van observar que els aliments escollits que tenien midó eren la farina, l’arròs, la pasta de sopa i la patata.
A més a més, vam arribar a la conclusió que aquests aliments tenien en comú que són d’origen vegetal i, més exactament, que són cereals i derivats o bé tubercles
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada