dimecres, 1 de febrer del 2012

EXPERIÈNCIA PRÀCTICA

A l’assignatura de Ciències Naturals, els alumnes de la classe dels Roures, estem estudiant la Nutrició. Per aquest motiu, l’altre dia vam realitzar un experiment: “determinació del midó present en els aliments”.
L’experiment consistia en saber quins aliments tenen midó i quins no tenen midó. Per determinar si un aliment presenta midó o no vam fer una senzilla prova, que consistia en posar l’aliment en contacte amb iode. 
Aliments escollits per fer l’experiment
 
Arròs

  Formatge

  Pasta de sopa

Sucre 

       Sal 

     Farina 
 Poma

       Patata
Procediment
Vam ficar unes gotes de iode a sobre dels aliments escollits.
 





 A continuació, havíem d’observar si el iode canviava de color. Si el iode es tornava d’un color blavós era que els aliments contenien midó i si no canviava de color significava que no tenien midó.
 
Observacions
Un cop finalitzat l’experiment van observar que els aliments escollits que tenien midó eren la farina, l’arròs, la pasta de sopa i la patata. 
 


A més a més, vam arribar a la conclusió que aquests aliments tenien en comú que són d’origen vegetal i, més exactament, que són cereals i derivats o bé tubercles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada