dimarts, 7 de maig del 2013

EXPERIMENT DE CIÈNCIES NATURALS AMB OSSOS


A la classe del congost estem treballant l’aparell locomotor, concretament l’esquelet.  Per aquest motiu hem fet un experiment amb ossos.


Per fer aquest experiment hem necessitat tres ossos de pollastre, aigua, coca-cola, vinagre i tres pots de vidre. Ha consistit en deixar els ossos entre set i deu dies dins dels pots de vidre, cadascun en un dels líquids que hem dit abans, tenir molta paciència i finalment, observar si hi ha hagut canvis o no.


Un cop preparat l’experiment cada company ha dit va la seva hipòtesis. Les hipòtesis son les deduccions de quin serà el resultat final.  L’hem escrit per saber qui s’aproparà més al resultat del experiment. Gairebé tots hem coincidit en que els ossos dins de l’aigua no canviaran però, tenim molts dubtes respecte el canvi dels ossos dins de la coca-cola i el vinagre.



Passats els deu dies, hem obert els pots desitjosos de saber que hauria passat. Tots havíem encertat en la hipòtesis de que els ossos dins de l’aigua no canviarien. Amb la coca-cola, malgrat el que diuen els mites respecte aquesta beguda, tampoc hi hem observat canvis. Però amb el vinagre, l’os ha perdut la seva duresa i ara el podem doblegar sense trencar-lo. Això ha succeït perquè el vinagre és un àcid que dissol el calci dels ossos, i com hem après, el calci dels ossos és el que dona la duresa d’aquests.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada