dilluns, 21 de febrer del 2011

VISITA AL GRAN TEATRE DEL LICEU


Dilluns 21 de febrer anem a visitar el teatre i el Cercle del Liceu.
El Gran Teatre del Liceu està situat a la Rambla de Barcelona.  El va construir Miquel Garriga i Roca començant l´any 1.845 i acabant les obres a 1.847.
Hi caben 2.292 espectadors, és un dels teatres d´òpera més grans del món.  És de l´época modernista i els colors que predominen són el daurat i el vermell.  A més de la platea té l´amfiteatre on seuen els reis i els personatges importants i quatre pisos més.  Vam visitar una llotja i els salons de descans: el Saló dels Miralls i el foyer.
El teatre va patir dos incendis, el primer a l´any 1.861 i el darrer el 1.994.  En les dues ocasions va ser reconstruit tal i com era originariament.
El Cercle del Liceu és un club privat de model anglès, on fins fa poc, només podien ser socis els homes.  És d´estil modernista.  Vam visitar “La Rotonda”, una habitació fosca on hi ha els quadres de Ramon Casas dedicats a la música.
Al sortir del Liceu vam visitar el “Cafè de l´Òpera” i el restaurant dels “4 Gats” que Ramon Casas va fundar al tornar de París junt  amb altres artistes.  “Els 4 Gats” volia ser un lloc de trobada d´escriptors, poetes, pintors, escultors de l´época igual que “El Chat Noir de Paris”.

                                                     Classes de l´Amistat i la Sinceritat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada