dimecres, 16 de novembre del 2011

VISITA AL MUSEU D’ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA.


El dimarts 18 d’octubre, la classe dels Xiprers i la classe dels Llimoners vam anar al Museu d’Arqueologia de Catalunya, amb les nostres tutores. Van  anar-hi amb el metro.
Allà vam visitar les sales de la Prehistòria.
 
 
La nostra monitora era molt simpàtica, es deia Núria, era arqueòloga i per això explicava les coses amb molta traça. 


 Ens va ensenyar cranis  antics.  


Ens va ensenyar diverses pedres tallades que eren eines i ens van explicar perquè servien. Tot el que ens ensenyava de les vitrines del museu ho podíem tocar perquè en tenia reproduccions en un carretó.  


Ens ho van passar tots molt  bé. Van veure coses molt interessants i van aprendre molt.
Ens va en senyar el crani d’un australopitecus. Aquest avantpassat nostre caminava sobre les dues cames, i tenia el crani més petit que el nostre ja que el seu cervell també era força petit. La mandíbula era prominent perquè menjava carn crua i havia de fer molta força per arrencar-la.
Després ens va repartir reproduccions de pedres prehistòriques. Totes eren eines. 
 

 Les vam ordenar de més antigues a més “modernes”. Les més antigues eren menys polides i les més noves estaven fetes amb una tècnica més avançada. Vam poder provar com amb un ganivet de pedra es pot tallar un tros de pell!
Finalment vam fer un taller. Vam aprendre a fer foc amb un pal i un altre amb una corda.
 
 
 Els feiem rodar sobre una fusteta. No vam aconseguir fer foc ja que hauríem hagut d’aguantar dues hores i mitja sense parar! 

Desprès vam fer unes pintures rupestres copiant unes làmines que ens van donar. Vam pintar amb els dits, utilitzant pigments naturals, amb color marró, negre i groc. Van quedar molt xules.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada