Avui a la classe de naturals hem realitzat un experiment relacionat amb el tema que estem donant “la nutrició i els aliments”. Volíem comprovar mitjançant un senzill experiment amb iode, si tenien midó o no una sèrie d’aliments.
Amb les diferents mostres, patates, sal,
sucre, formatge, mandarina, plàtan, farina, pasta de sopa i arròs, les hem
tallat a troçets i posat en un plat de plàstic. Desprès hem posat iode a sobre
cada aliment, ja que si canviava de color significa que té midó.
Pensàvem que quan l’aliment tingues midó i
el poséssim en contacte amb el iode es tornaria de color blau marí, però en canvi,
s’ha tornat de color negre.
El resultat ha estat que la patata, el
plàtan, la farina, la pasta de sopa i l’arròs, van donar positiu a la prova, per tant tenen midó. les
conclusions són que aquests aliments presenten glúcids com a nutrient, per
tant, són carbohidrats que són els que ens aporten energia.
Ens va semblar interessant l’experiment
perquè vem descobrir coses que no sabíem i ens ha agradat molt fer de
científics.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada