dimecres, 13 d’abril del 2011

“Taller de sostenibilitat”

El Passat divendres 25 de Març alguns alumnes de la comissió d'Agenda 21 vam fer un taller de reciclatge pels alumnes de la classe de la Sinceritat.
Feia temps que des de la comissió notàvem que hi mancava participació per part dels nois i noies de l'escola, i vam pensar a fer una sèrie d'activitats que ajudessin a tenir més present el reciclatge i la sostenibilitat.
Una de les activitats proposades va ser la creació, mitjançant concurs, del logo d'Agenda 21 Lexia que ja podeu veure al bloc de l'escola. Una altra manera que vam trobar per augmentar la participació ha estat la creació de diferents tallers de reciclatge pels alumnes.
El primer taller dut a terme ha estat "El niu". 

Molt abans de la proposta dels tallers de reciclatge, durant l'hora del pati, un grup d'alumnes anaven recol·lectant branquetes i ajuntant-les, d'aquesta manera van fer un niu. Quan va sorgir l'activitat dels tallers, no hi va haver cap dubte que seria molt bona idea ensenyar com fer-ne'n un.
La creació del niu ens ha servit per treballar moltes coses i relacionar-ho amb altres assignatures, per tant a l'hora d'exposar-ho, vam fer una breu introducció sobre com els humans i els animals hem aprofitat des dels primers temps els recursos que ens ofereix la natura per fer cases, estris, roba... i quina ha estat, en els últims segles, l'evolució negativa de la nostra espècie a l'hora de cuidar el planeta.
Els materials que hem utilitzat són renovables, naturals i biodegradables; palla, branquetes flexibles i en el seu defecte llana. Els alumnes de la classe de la sinceritat van estar molt receptius i participatius. Un cop acabats vam escollir el millor niu i vam col·locar-lo a un arbre, la resta, si volien podien emportar-so o desfer-lo per aprofitar la palla per una altra activitat. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada